Строителство - консултацияАдвокати Пловдив

Ако Вие желаете да закупите имот в строеж:

  • НАЙ-ВАЖНОТО – давайте пари само ако правото на собственост, съответно правото на строеж е прехвърлено на ваше име!! В противен случай има опасност да останете и без имот, и без пари! Опасността се изразява във възможността при спиране изплащането на задължения към банката, в полза на която строителят е ипотекирал обектите с цел да набави средства за строителството, тя да продаде на публична продан чрез съдия-изпълнител тези обекти. В този случай Вие ще имате право да си върнете парите, ще имате и най-вероятно неустойки, уговорени във Ваша полза, но въпросът от къде строителят ще ви ги върне, е по-важният в случая.
  • Не подписвайте договори без становище на компетентен адвокат! Много от грешките нямаше да се допуснат, ако хората се консултираха предварително с адвокат. И запомнете – бланки за договори не съществуват! Да, можете да намерите в интернет типови договори, бланки на договори, но към всеки случай трябва да се подхожда строго индивидуално и да се отразява в договора максимално точно волята на страните.
  • Не на последно място – архитектурният проект може да изглежда страхотно, но той все пак е рисунка! По-важното е кой го изпълнява и как го изпълнява.

Ако Вие сте строителна фирма:

  • НАЙ-ВАЖНОТО – намерете компетентен адвокат, който да е специалист както в недвижимите имоти и свързаната с тях строителна документация, така и в договорното право, за да Ви изготви правноиздържани договори за възлагане на отделните дейности и строително-монтажни работи по време на строителството, тъй като рекламациите на купувачите на Вашите обекти ще бъдат насочени спрямо Вас. Когато такава рекламация стане факт, Вие сте задълженото лице за отстраняването й и ако имате добре написан договор с подизпълнителя, ще можете да ангажирате неговата отговорност, вместо да търпите вредите.

Ако Вие имате имот, който искате да продадете/предоставите срещу обезщетение на строителна фирма:

  • Най-доброто за Вас е да продадете имота си на строителя срещу определена цена. Но по време на криза трудно се намират свободни пари за строителя да купи имота, а след това и да изпълни строителството. Затова се прибягва до този вече не толкова надежден начин – продажба срещу задължение за строителство. Ако все пак се наложи сключването на такъв договор, уговаряйте лесно доказуеми причини за разваляне на договора. В повечето случаи този договор ще е в нотариална форма, а неговото разваляне става само по съдебен ред – това от своя страна влече допълнително разходи за такси и разноски, адвокатски хонорари и др.


Ако имате въпроси
натиснете тук:Зa контакти:

гр. Пловдив
ул. Порто Лагос 47
комплекс "Riva Center"
ет.4, офис 16

0899/84 74 67
0886/00 76 31

e-mail: tanja_d@abv.bg

Адвокат Таня Дабижева - Пловдив | Всички права запазени © 2019 | www.lawyerconsulting.eu